Antivirus

/Antivirus
Antivirus 2017-09-06T15:23:40+00:00

Antivirus, hvad er det og hvorfor er det vigtigt? Antivirus er programmer der er lavet specielt til at finde og nedkæmpe forskellige former for vira/maleware, lede efter sårbare sikkerheds huller og holde fremmede ude af din computer. Et antivirus program fungere ved at lede efter genkendelige tegn eller kode i filer eller programmer og derefter alamere, slette eller sætte den fundne viraen i karantæne. Et typisk antivirus program beskytter mod, browser kapring, ransomware, keyloggere, bagdøre, rootkits, trojanske heste, orme og skadelige dialers, adware og spyware, de fleste beskytter oftest også mod social engineering.

Det skal dog gøres klart at man ikke kan være 100% beskyttet mod vira/maleware da antivirus firmaerne først skal opdage nye vira/maleware før de kan gøre noget ved dem. Det vil sige at en eller anden computer først skal være inficeret før antivirus firmaerne kan opdage det,  rette det og  tilføje den nye vira til deres virus database. Dette er dog lettere sagt end gjort den nye generation af  vira/maleware ofte er lavet til at modificere sin egen kode for hver gang den spreder sig, sådan at antivirus programmer ikke kan genkende den, fordi koden ikke er ens men funktionen af vira/malewaren forbliver den samme. Derfor skal man altid holde sit antivirus program opdateret, da virus databaser bliver opdateret op til flere gange om dagen, så ens antivirus program altid kan fange de nyeste vira/maleware. Automatisk opdatering af antivirus programmer er ofte slået til, vær dog varsom med da dette nogle gange kan fjerne vigtige system filer hvis en forkert fil bliver taget på deres liste, eller programmet kan genstarte en computer uden din viden.

Hvis du er i tvivl om din/dine filer indeholder virus og ikke har et virus program installeret, kan du uploade dine filer til VirusTotal og den scanner dem igennem for dig og tjekker for virus og skadeligt maleware. Klik på linket for at komme til deres hjemmeside – https://www.virustotal.com

Liste over gode antivirus programmer